Potrivit informațiilor oferite de sursa citată, cel de-al doilea nume al lui Vladimir Plahotniuc ar fi Victor Novak. 

Întrebat dacă Serghei Răilean, i-a comunicat liderului PD că Vladimir Plahotniuc își face acte noi, Pavel Filip a declarat că nu a cunoscut aceste informații. 

„Despre acest subiect am auzit odată cu dvs. și din aceleași surse de informație. În afară de aceasta, Agenția de Servicii Publice execută lucrul tehnic. De exemplu în cazul pașapoartelor diplomatice, ASP nu ia decizii cui să dea pașaportul. Pachetul de instrumente vine de la Ministerul de Externe și ei efectuează doar lucrul tehnic”, a spus Filip.

Democratul a discutat și cu Serghei Răilean, care la fel, ar fi afirmat că nu cunoaște despre acest caz.

Potrivit jurnalistului Alexandru Cozer, datele arată că în Republica Moldova există o singură persoană cu acest nume.


Amintim că președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, a declarat că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar deține dublă identitate în Republica Moldova.

Moțpan sugerează că documentele, cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii, reședința, ar fi fost obținute când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare securitate națională, numele nou al lui Plahotniuc ar semăna cu unul pe care îl poartă un activist socialist. Mai mult, spune Moțpan, și democratul Serghei Iaralov are două identități moldovenești.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!