„Deși au fost avertizați despre consecințele oferirii de mită, cetățenii provoacă oamenii legii să primească surse bănești în schimbul ignorării încălcărilor. Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la sute până la mii de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări, cum ar fi conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteze, lipsa permisului de conducere sau permis de conduce fals, etc.”, se arată în comunicatul IGP.

Cei nouă șoferi care au încercat să cumpere integritatea polițiștilor s-au ales cu câte o cauză penală pentru corupere activă. Respectiv, riscă șase ani de închisoare și amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

IGP îndeamnă oamenii să denunțe actele de corupție la 112 sau 1520.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!