Procuratura Anticorupție: Au fost audiate cinci persoane în calitate de martori, în dosarul Arena Chișinău

Procuratura Anticorupție: Au fost audiate cinci persoane în calitate de martori, în dosarul Arena Chișinău

Procuratura Anticorupție anunță că au fost audiate cinci persoane în contextul cauzei penale privind Arena Chișinău. Urmărirea penală a fost demarată în luna octombrie, pe faptul contractelor de parteneriat pentru proiectarea și construcția Arenei.

Astfel, în cadrul investigațiilor, procurorii anticorupție au efectuat audierea a cinci persoane în calitate de martori, au fost ridicate și examinate mai multe documente și obiecte.

Totodată Procuratura anunță că au fost efectuate analize operaționale în privința a șapte persoane juridice și 18 persoane fizice și au fost înaintate șapte demersuri și solicitări, până la această etapă.

Publicitate

Menționăm că Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei polivalente de interes național în extravilanul com. Stăuceni din mun.Chișinău.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019 de către Centrului Național Anticorupție, care a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare.

Infracțiunile menționate în urmărirea penală prevăd pedeapse cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Amintim că anterior ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a declarat că în spatele Arenei Chișinău ar sta o schemă. Cele zece hectare pe care se construiește complexul de agrement sunt de fapt 69 de hectare în acte, spunea șeful de la Economie, menționând că Arena Chișinău nu va fi capabilă să asigure un flux suficient de mare de vizitatori zilnici pentru a acoperi cheltuielile, iar partea turcă are dreptul să preia cele 59 de hectare și să le împartă cesionarilor după bunul plac.

Totodată, potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului ne va costa 43 de milioane de euro. Banii vor fi investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Totodată, potrivit contractului, Arena trebuie să fie gata într-un an de la primirea autorizației de construire.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal