„Am avut multe discuții dramatice cu Plahotniuc în ceea ce privește unele dintre deciziile sale. Am fost unul dintre puținii oameni care și-au permis să aibă această discuție. I-am zis: dacă ești în business, rămâi în business. Dacă ai hotărât să rămâi în politică, lasă tot și fii doar aici. Nu le poți face concomitent. Asta a fost una dintre problemele noastre”, a spus Diacov.

 Președintele fracțiunii parlamentare a PD a precizat că Plahotniuc nu ar fi avut scopul de a se îmbogăți din politica moldovenească:

„Cu mult înainte de a se implica în politică îmi spunea că este bogat, are de toate și vrea să meargă cu capul sus pe stradă. Spuneți vă rog, dacă ai așa un interlocutor și auzi așa ceva, ce concluzii poți face?”.

"

"

Totuși, spune Diacov, unele dintre deciziile lui Plahotniuc s-au lăsat cu dezamăgiri printre democrați.

 „Au fost decizii care s-au luat într-un cerc foarte restrâns și cu care mulți colegi nu erau de acord. Și ca să nu bulversăm atmosfera în partid, tăceam, închideam ochii”, susține reprezentantul PD.

Cât despre identitățile lui Plahotniuc, Diacov spune că au fost o noutate și pentru el.

 „Nu știam că are mai multe identități. Sper că este ceva motivat, ceva legat de apărarea martorilor, ceea ce este la noi în legislație. Sper. Dacă e altfel, îmi pare foarte rău”.

AGORA amintește că președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a declarat că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar deține dublă identitate în Republica Moldova.

Moțpan sugerează că documentele, cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii, reședința, ar fi fost obținute când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare securitate națională, numele nou al lui Plahotniuc ar semăna cu unul pe care îl poartă un activist socialist - Victor Novak. Mai mult, spune Moțpan, și democratul Serghei Iaralov are două identități moldovenești.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!