Data Journalism este utilizarea datelor cantitative în jurnalism pentru a explica sau a oferi context unei știri. Datele pot fi folosite pentru a prezenta o istorie sau a relata sursa pe care aceasta se construiește. DJ este o nouă ramură în jurnalism, grație scării imense a informațiilor digitale disponibile acum și a softurilor care poate fi folosite pentru analiza și interpretarea acestora.

Acest cursul de instruire este oferit de către Olecsandr Oksymets, specialist în analiza cantitativă a datelor folosite în media. Invitat special din partea texty.org.ua, Ukraina.

Limba de lucru - rusă.

Pentru a participa completează formularul: http://tiny.cc/q1d4fz


Acest training este organizat de catre Youth Association ASIST în parteneriat cu Agora.md in contextul unui program de traininguri „Solution Journalism - for New Journalism”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!