Totul a avut loc în seara zilei de 26 noiembrie, în jurul orei 23:20. Echipa mobilă a Poliției de Frontieră a observat, în apropierea satului Larga, Briceni, o mașină suspectă cu cinci bărbați. Rugați să prezinte acte de identitate, aceștia au agresat verbal oamenii legii. Mai mult, se simțea un miros puternic de alcool.

După ce la fața locului a intervenit încă un echipaj mobil din cadrul Poliției de. Frontieră, suspecții au pornit mașina în viteză spre satul Larga. Astfel, au pus în pericol viața unui angajat, care se afla în fața automobilului. Deși oamenii legii au tras două focuri de armă de avertizare, mașina nu încetinit.

„În continuare, echipajul mobil a pornit urmărirea mijlocului de transport care a deteriorat poarta unei gospodării și a creat pericol iminent pentru viața și sănătatea angajaților, aflați la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. În cele din urmă, fiind mijlocul de transport blocat de polițiștii de frontieră și avertizat iarăși cu alte două focuri de armă, s-a reușit reținerea persoanelor”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.


La fața locului a intervenit poliția pentru investigarea cazului. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru ultragierea polițiștilor de frontieră.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!