Chicu, săgeți către Sandu: N-au fost achitate salarii din cauza performanței unor super-specialiști care au „echilibrat” bugetul

Chicu, săgeți către Sandu: N-au fost achitate salarii din cauza performanței unor super-specialiști care au „echilibrat” bugetul

După ședința Guvernului din 27 noiembrie, unde au fost avizate mai multe proiecte sociale, prim-ministrul Ion Chicu vine cu o reacție la declarațiile predecesoarei sale, Maia Sandu, care afirma că a lăsat un buget echilibrat. Chicu afirmă că bani pentru proiectele sociale, se vor găsi. Totodată, prim-ministu afirmă că Guvernul Sandu a flăsat fără salarii mai multe instituții.

„Vreau să asigur pe toți cetățenii noștri, dar și forțele politice, unele mai vocale, că acoperire financiară pentru aceste proiecte există în bugetul R. Moldova”, a declarat Chicu, după ședința Guvernului.

„Anticipez că vor fi mulți, inclusiv acei care am înțeles că au echilibrat bugetul, dar au lăsat țara fără salarii. Noi azi am făcut o evaluare a achitării salariilor pentru luna octombrie ți în majoritatea Autorităților publice locale care primeau salariile (grădinițe, școli, primării) până la data de 10 a lunii următoare, sunt multe care nu au primit salarii nici până azi, exclusiv din cauza „performanței” a unor super-specialiști care au echilibrat bugetul”, a spus Chicu cu referire la declarațiile Maiei Sandu, care spunea că a lăsat un buget echilibrat.

Publicitate

Chicu a menționat că pe timpul când era ministru al Finanțelor, nu a existat o problemă a salarizării.

„Apropo în luna când am lansat lege 270, cu un an în urmă, nu au fost admise restanțe la salarii. Aceasta ca să înțelegem ce înseamnă gaură și ce înseamnă echilibrare a bugetului”, a punctat prim-ministrul.

Menționăm că fosta prim-ministră, Maia Sandu, a declarat că contrar bugetului pe care l-a primit odată cu învestirea Executivului Sandu, a lăsat după sine un buget mare și echilibrat care ar permite proiecte investiționale și proiecte sociale. Aceasta în condițiile în care Guvernul Chicu va respecta cerințele donatorilor.

Totodată, Maia Sandu a menționat că se discuta cu FMI un deficit bugetar mai mare, așa cu Guvernul Sandu ar fi putut asigura surse de finanțare suficiente pentru acest deficit bugetar. „Acum, bănuiesc că acest Guvern va trebui să își reducă planurile, pentru că nu au surse de finanțare” a menționat Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal