Decizia de reabilitatre a vechiului bloc al liceului, a fost luată la ședința Consiliul municipal Chișinău, din 26 noiembrie. 

Pentru proiect este prevăzută suma de 70 de mii de lei. Totodată, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

Primăria Chișinău și administrația instituției de învățământ, vor identifica spații pentru buna desfășurare a procesului educațional pe perioada lucrărilor.

„Implementarea proiectului de reabilitare a clădirii liceului „Gh. Asachi" (bloc A) este posibilă, în baza Acordului de cooperare între sectorul Centru al municipiului Chișinău și sectorul 1 al municipiului București, România. Înțelegerea prevede schimb de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii de interes comun”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!