„Am să fiu deschis, decizia de a-mi da demisia a fost luată după mai multe presiuni, dar în special după ce am aflat că se încep numiri în anumite funcții, fără a fi cel puțin informat conducătorul instituției. Am vorbit sincer despre asta cu domnul ministru, am specificat ferm că nu puteam să admit acest lucru”, scrie Vasiloi pe Facebook.

El spune că i-a recomandat șefului de la MAI ca noul conducător al Poliției de Frontieră să fie „un om integru, profesionist și un om al sistemului, sa nu admită numirea unei persoane din afară”.

„Eu rămân parte a echipei. La moment voi lua o scurtă vacanță, voi acorda mai mult timp familiei care în toată perioada aceasta mi-a simțit lipsa, după care voi informa opinia publica despre deciziile mele. Nu plec din țară, rămân aici, unde sunt foarte multe lucruri de făcut și vă asigur că le vom face”, a mai scris Vasiloi.

Fostul șef la Poliția de Frontieră a recomandat colegilor să nu fie implicați „în scheme care deja se încearcă de a fi reanimate”.

„Mai am un mesaj pentru domnul ministru Pavel Voicu, oamenii dedicați care își fac meseria calitativ să fie lăsați în pace să-și facă lucru, iar din asta veți avea numai de câștigat”, a mai punctat Rosian Vasiloi.


Anterior, Vasiloi a fost expert pe politici de securitate la IDIS-VIitorul. Rosian Vasiloi deținut funcția de șef-adjunct al Poliției de Frontieră în 2012, însă, un an mai târziu a demisionat din proprie inițiativă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!