În timp ce vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, citea textul moțiunii simple depuse de ACUM contra ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, microfonul i-a fost deconectat de Zinaida Greceanîi. Președinta Parlamentului și-a motivat decizia de a sista sunetul prin faptul că Popșoi a depășit perioada regulamentară oferită pentru a prezenta proiectul.

Popșoi a continuat să citească textul moțiunii în pofida microfonului închis. La un moment dat, sunetul a fost dezactivat în întreaga sală, nu doar de la tribuna de la care vorbea Popșoi. Ulterior, Greceanîi a închis sunetul microfonului lui Popșoi, însă l-a conectat pe cel al socialistului Vasile Bolea, oferindu-i cuvântul. Pentru câteva clipe, cei doi au vorbit concomitent.

Vedeți momentul în video de mai sus.

Ulterior, deputații ACUM și-au citit moțiunea într-un briefing de presă. Aceștia i-au cerut lui Dodon și lui Ion Chicu să se disocieze de declarațiile lui Victor Gaiciuc.


Victor Gaiciuc, actualul ministru al Apărării, ar fi făcut o declarație în care acesta i-a numit pe luptătorii din Donbas „eroi”. El a punctat că pentru un ostaș e mai eficace spiritul de luptă, decât armamentul, aducând exemplul separatiștilor din regiunea Donbas.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!