Astfel, patru locuri revin fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova: Vasile Bolea, Vladimir Golovatiuc, Corneliu Furculiță, Adela Răileanu.

Trei poziții - fracțiunii Partidului Democrat din Moldova: Dumitru Diacov, Pavel Filip, Serghei Sîrbu.

Și câte un loc – fracțiunii PAS: Igor Grosu , fracțiunii Platforma DA: Maria Ciobanu și fracțiunii Partidul ȘOR: Denis Ulanov .

Președintele și vicepreședinții sunt numiți din oficul biroului permanent și sunt cinci la număr: Monica Babuc, Zinaida Grecenîi, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari și Vlad Bartrîncea, ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

În acest context, fracțiunile PSRM și PDM au câte un membru mai mult decât în componența precedentă. În schimb, blocul ACUM are cu doi membri mai puțin. Din componența biroului au plecat deputații Blocului Acum Sergiu Litvinenco ( PAS) și Liviu Vovc (PDA)

Conform Regulamentului Parlamentului, componența numerică și nominală a Biroului permanent se stabilește prin hotărâre a Parlamentului, la propunerea fracțiunilor parlamentare. Membrii Biroului se numesc prin hotărâri ale fracțiunilor, în limitele numărului de locuri ce le revin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!