În cadrul ședinței Parlamentului din 29 noiembrie, Vlad Barîncea a fost numit în funcție de Vicepreședinte al Parlamentului cu votul majorității deputaților. Locul său în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a socialiștilor va fi înlocuit de Corneliu Furculiță.

Deputatul Vlad Batrîncea a fost, până în prezent, Președinte al Fracțiunii parlamentare a PSRM. Funcția de vicepreședinte al Parlamentului a devenit vacantă după ce Ion Ceban și-a depus demisia din funcția de deputat și, respectiv, de Vicepreședinte al Parlamentului.

Deputatul Ion Ceban a renunțat la mandatul de parlamentar, în baza cererii de demisie depuse, fiind în incompatibilitate cu funcția de Primar general al municipiului Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!