Potrivit lui Igor Dodon, până în toamna anului 2020, urmează să fie reparați 426 de km de drum, pentru care au fost deja alocați 320 de milioane de euro. Este vorba de drumurile care se află deja în lucru, lucrările urmând să fie finalizate.

Președintele a mai spus că sunt alți 200 de kilometri de drum, pentru reparația cărora bani au fost deja prevăzuți. „Achizițiile deja au avut loc, trebuie semnate contractele și lucrările să înceapă”, a spus el.

Sunt însă și lucrările planificate pentru care Guvernul nu are bani.

„Avem toate proiectele pe hârtie, dar nu avem bani pentru ele. Este vorba de 420 de kilometri, 322 de milioane de euro. Sunt niște drumuri foarte importante, de exemplu Chișinău – Cimișlia, Comrat – Giurgiulești. Căutăm bani în afara țării.  Variante sunt câteva. Căutăm și în Est, și în Vest. Care o să ne dea condiții mai bune, că o să fie din Rusia,  Europa, China, pentru noi contează drumurile să le facem”, a declarat Igor Dodon.

Vezi și: Chicu dă asigurări că până în 2021 șantierele din țară vor fi transformate în drumuri moderne: „Ne vom axa pe patru categorii”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!