Cele mai multe accidente, câte aproape 80, s-au produs în zilele de joi și vineri.

„Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, conducătorii auto trebuie să manifeste atenție sporită în legătură cu reducerea vizibilității prin aburirea parbrizului si a geamurilor laterale ale autoturismului. Astfel, neluarea măsurilor de dezaburire a acestora pot duce la împiedicarea aprecierii distanței și vitezei mașinii care vine din sens opus sau de pe un drum adiacent”, a explicat poliția într-un comunicat.

Astfel, oamenii legii recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile de drum și să se asigure minuțios înainte de a efectua manevra.

„În afara condițiilor meteo nefavorabile, un alt factor important care poate duce la producerea accidentelor rutiere poate fi slaba pregătire a șoferilor de a conduce autoturisme în condiții meteo nefavorabile. Totodată, rugăm șoferii să manifeste amabilitate în traficul rutier prin cedarea trecerii altui vehicul, astfel evitându-se accidentele rutiere”, a mai punctat poliția.

Oamenii legii amintesc că, în cazul în care în accident au fost implicate două mașini, prejudiciul material nu depășește 10.000 de lei și un participant își recunoaște vina, nu este obligatorie sesizarea poliției. Este suficient ca, în 48 de ore, șoferii să meargă la compania de asigurare a persoanei vinovate de accident și să completeze formularele de înțelegere amiabilă. Astfel, nu se efectuează testarea alcoolscopică, iar vinovatul scapă și de amendă, și de puncte de penalizare. De menționat este că șoferii trebuie să aibă fotografii de la locul accidentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!