Veaceslav Sobolev, un om de afaceri și membru al Consiliului regiunii Kiev, se afla la volanul mașinii în momentul atacului.

El le-a povestit oamenilor legii că tocmai pleca de la un restaurant din apropiere, alături de soția și fiul său, când a auzit focul de armă. Glontele a nimerit în capul copilului său, un băiețel de trei ani, care se afla pe bancheta din spate.

Bărbatul și-a scos copilul în brațe și a strigat după ajutor. Ajunși la fața locului, medicii au preluat copilul, însă acesta a decedat în drum spre spital.

Poliția bănuiește că atacatorii ținteau în Sobolev, însă glontele a nimerit în copil. Ulterior, presa ucraineană a scris că mașina în care se afla familia Sobolev aparținea unei firme care figura într-un dosar penal de finanțare a acțiunilor militare din Donbas.

Sobolev este un om de afaceri și politician din Donețk, zonă ocupată de insurgenții proruși. În perioada 2010-2011, a deținut o funcție de conducere în cadrul companiei de energie Naftogaz.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!