„În aceste zile, angajații INP, împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto, vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor, vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor, de transportare a pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și vor verifica respectarea normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii”, a menționat INP într-un comunicat.

Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării. Scopul este de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.

De la începutul anului, au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 s-au ales cu traumatisme grave.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!