„În ultimul an, ne-am văzut o singură dată în iunie sau iulie. Dl Șova a spus să-l luăm pe dl Stoianoglo consilier pe probleme juridice. Șova l-a adus, iar el a spus că e nevoit să refuze, fiindcă nu-l interesează lucrul la Președinție”, a declarat președintele.

Amintim că, recent, Igor Dodon a fost întrebat de presă în ce relații se află cu Alexandr Stoianoglo. „Doar dacă la anumite evenimente publice aveam ocazia să-l văd și să-l salut”, a spus președintele. Acesta nu a menționat însă că și-a dorit ca noul procuror general să-i fie consilier.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost selectat pentru această funcție de Consiliul Superior al Procurorilor. La scurt timp, candidatura a fost acceptată de șeful statului, Igor Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!