„Prima dată am vorbit în iulie că este așa informație. Noi am solicitat informație la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Am primit răspuns că sunt doi cetățeni cărora le-a fost eliberată identitate. Unul dintre ei e Plahotniuc. Vom discuta la Consiliul Suprem de Securitate (CSS). A doua persoană e din cercul lui Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Șeful statului a refuzat însă să dea numele celeilalte persoane. Totuși, președintele a menționat că Plahotniuc a primit o altă identitate cu mult înainte de a pleca din țară.  

„A fost cu mult înainte. Voi discuta cu colegii, voi cere ca aceste date să fie desecretizate. Din informațiile noastre, Plahotniuc a plecat prin Transnistria în Ucraina,  cu identitatea de Vlad Plahotniuc”, a mai subliniat președintele. 

Anterior, fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, declara, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar deține dublă identitate în Republica Moldova. Ulterior, în presă a apărut informația că cel de-al doilea pașaport al fostului lider al Partidului Democrat ar fi pe numele Victor Novak. Președintele PDM, Pavel Filip, a spus că nu a cunoscut despre dubla identitate, în pofida faptului că fostul șef al Agenției Servicii Publice, Serghei Răilean, ar fi rudă cu actualul lider PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!