„Năstase voia o parte din schemele lui Plahotniuc. Știa jumate de oraș chiar și video mi s-a spus că este, că ar fi luat bani. Eu i-am spus prim-ministrei Maia Sandu să fie mai atentă. Despre asta știu și mai mulți ambasadori. Năstase e cea mai mare dezamăgire a partenerilor din vest. Cum omul a ajuns la putere și-a arătat adevărata față. Știu mulți oameni din Chișinău. Poate la o anumită etapă vor apărea dovezi. Informația nu e de la SIS. Timpul va arăta”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Șeful statului a declarat că nu-i este frică dacă, după aceste declarații, liderul PPDA îl va acționa în judecată.

În replică, Andrei Năstase a calificat afirmațiile drept falsuri și manipulări și a anunțat că îi dă întâlnire lui Dodon în instanță.  

M-am obișnuit și am imunitate deja la calomnii și insulte venite de la tot felul de dodoni. Consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari. Dodon, de ce ți-e frică, de aia nu scapi! De aceea, așa cum am avertizat public anterior că vor fi dați în judecată toți, dar absolut toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei, îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!