Burduja a fost prezentat de viceprim-ministrul Sergiu Pușcuța.

„Deoarece Serviciul Vamal este prezent practic pe întreg teritoriul țării și interacționează atât cu agenți economici, cât și cu persoane fizice, cer să desfășurați activitatea în strictă conformitate cu legislația. Vă rog să concentrați toate eforturile pentru a determina ca procedurile Serviciului Vamal să fie prietenoase și oneste”, a spus Pușcuța.

Burduja a deținut funcția de Consilier al Ministrului Finanțelor și Șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister.


După schimbările politice din 2009, Burduja care a fost numit în funcție la CCCEC de Guvernul Greceanîi, a fost criticat de proaspătul premier de atunci, Vlad Filat. Filat l-a acuzat de politizare excesivă şi de faptul că închide ochii la cele mai mari scheme de corupţie din Moldova, scria atunci ZdG. Atunci Burduja a recunoscut că premierul are dreptate şi, la scurt timp, a fost înlocuit cu Viorel Chetraru.


Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie 2019. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!