Angajamentele Balkan Pharmaceuticals pentru 2020, setate la decernarea trofeului Notorium

Angajamentele Balkan Pharmaceuticals pentru 2020, setate la decernarea trofeului Notorium

Balkan Pharmaceuticals a devenit un nume recunoscut la nivel național și internațional pe piața medicamentelor. Recent, brandul s-a învrednicit de trofeul NOTORIUM ca marcă recunoscută pentru al treilea an consecutiv. Iată ce acțiuni i-au făcut remarcați în domeniu pentru acest an și care sunt planurile companiei pentru 2020.

„Este un premiu foarte important pentru compania noastă. Înseamnă apreciere și recunoaștere din partea partenerilor și din partea pacienților noștri – toată lumea care alege Balkan Pharmaceuticals. Suntem marca numărul 1 în domeniul farmaceuticii de producere a medicamentelor”, menționează Alina Doroșchevici, specialist în asigurarea calității.

Publicitate

Proiectele noi pentru 2020 sunt foarte îndrăznețe

„În 2019 Balkan Pharmaceuticals a încheiat mai multe acorduri de parteneriat cu companii farmaceutice internaționale, angajându-se să producă medicamente și suplimente alimentare pentru piețele CSI, UE, Orientului Mijlociu și Asiei de Sud-Est. Acest lucru va stimula exporturile de medicamente Made in Moldova, contribuind la o imagine pozitivă a țării.

O altă direcție de dezvoltare este ingineria genetică - mai mulți specialiști din cadrul companiei Balkan Pharmaceuticals au absolvit cursuri desfășurate sub egida organismelor internaționale, cu privire la implementarea metodelor noi de obținere a medicamentelor. În 2020 se planifica implementarea planului de transfer tehnologic.

Vom lucra mai mult în domeniul suplimentelor alimentare - Balkan Pharmaceuticals, împreună cu partenerii internaționali de afaceri, au elaborat o gama de suplimente alimentare pe care planifica să fie lansată în 2020. Noua gama include produse destinate pentru atingerea și menținerea greutății corporale optime (cure de slăbire), pentru frumusețea și sănătatea pielii și părului, pentru păstrarea unui echilibru psiho-emoțional, pentru sporirea performantelor sportive etc.

Recent, Balkan Pharmaceuticals a inițiat edificarea unui nou complex industrial, destinat producerii de antibiotice. Noul complex urmează a fi finalizat până în 2021. O data cu lansarea lui, Balkan Pharamceuticals va produce și plasa pe piață antibiotice la prețuri mai avantajoase decât cele de import, fapt care va favoriza alegerea pacienților”, a mai spus Alina Doroșchevici, specialist în asigurarea calității.

...

La moment, Republica Moldova este dependentă de importul de medicamente în proporție de cca 90%, cota producătorilor autohtoni fiind de pana la 10%. „Acest lucru pune în pericol securitatea farmaceutică a statutului: dacă importatorii renunță la suplimentarea pieții cu anumite medicamente, pacienții pot rămâne fără sursele principale de tratament”.

Misiunea Balkan Pharmaceuticals este de a contribui la asigurarea securității farmaceutice a Republicii Moldova, prin lărgirea și diversificarea continuă a portofoliului de medicamente produse”, menționează reprezentanții companiei.

„Dacă la începutul activității sale, Balkan Pharmaceuticals producea doar câteva tipuri de medicamente, astăzi producem peste 300 de medicamente, din diferite grupe farmaco-terapeutice (cu afect asupra sistemului cardiovascular, digestiv, respirator, medicamente cu efect analgezic, antiinflamator, antimicotic, antitumoral etc.), în diferite forme și doze (comprimate, capsule, soluții injectabile etc.). Totodată, suntem într-un dialog permanent cu instituțiile medicale și cu autoritățile de resort, în vederea producerii și livrării de medicamente absolut necesare pentru activitatea normală a sistemului național de ocrotire a sănătății”, ne-au mai spus cei de la Balkan Pharmaceuticals.

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal