Potrivit ANSA, cazurile au fost confirmate în secția virusologie. Astfel, a fost identificat un caz de rabie la un câine în raionul Ciadîr – Lunga, la o pisică în raionul Rezina și la o bovină în raionul Rîșcani. Aceasta în intervalul ultimii săptămâni a lunii noiembrie.

Totodată, au fost înregistrate două cazuri pozitive de pesta porcină africană. Un caz a fost identificat în raionul Hîncești, localitatea Sărata Galbenă, iar celălalt, la un mistreți în raionul Cahul, IS „Manta – V”, sectorul forestier Flămînda.

ANSA solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți  și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate stabilite prin Ordinul cu privire la aprobarea unei Norme sanitar-veterinare privind cerințele minime de biosecuritate în exploatațiile nonprofesionale de porcine.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!