„Am întrebat CSS dacă pot da numele celeilate persoane. Nu pot. Nu este persoane publică, nu este funcționar de stat”, a declarat Dodon. 

Șeful statului a mai adăugat că actele au fost eliberate la solicitatea SIS în iulie și august 2018 și că pe acest caz a fost pornită o cauză penală. 

„Aceste pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși din Republica Moldova. Acum au loc investigații pentru a afla de la fosta conducere, care au fost argumentele. Procuratura Anticorupție la următoarea ședință va veni cu detalii despre ce spune fostul director”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că anterior, fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, declara, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar deține dublă identitate în Republica Moldova. Ulterior, în presă a apărut informația că cel de-al doilea pașaport al fostului lider al Partidului Democrat ar fi pe numele Victor Novak. Președintele PDM, Pavel Filip, a spus că nu a cunoscut despre dubla identitate, în pofida faptului că fostul șef al Agenției Servicii Publice, Serghei Răilean, ar fi rudă cu actualul lider PDM.

Unele voci susțin că cea de-a doua persoană care a primit identitate dublă ar fi Serghei Iaralov. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!