„În urma unor carențe în activitatea Executivului într-o perioadă anterioară, avem restanțe la achitarea salariilor în sectorul bugetar pentru luna octombrie. La ora 12:00, erau 1.525 de persoane din 64 de instituții care nu au primit salariile pentru octombrie”, a declarat Ion Chicu.

„S-a reușit schimbarea situației spre bine, salariile au fost achitate în cea mai mare pondere. Instituțiile care au rămas fără salarii, lucrăm cu ele intensiv pentru a depăși situația. Nu toți conducătorii instituțiilor au semnăturile electronice primite, este vorba de consecințele scrutinul local care a avut loc.

Finanțările sunt disponibile, mijloace financiare sunt mai mult decât suficiente. Este o procedură tehnică pe care trebuie s-o trecem. Credem că mâine sau cel târziu poimâine totul trebuie să fie achitat”, a explicat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

Amintim că, pe 28 noiembrie curent, Maia Sandu aspus că Guvernul lui Ion Chicu ezită să repartizeze banii prevăzuți pentru plata salariilor, pentru ca ulterior să o acuze că nu a prevăzut aceste resurse.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!