În debutul conferinței, Filat a făcut o aluzie la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, despre care se spune că ar fi în SUA: „Eu înțeleg că la Miami lucrurile poți să le vezi într-o manieră așa... mai zâmbitoare. Dar după 50 de luni de detenție și urmărind ce se face cu țara și oamenii, analiza e una foarte pragmatică și foarte realistă”.

Ulterior, presa l-a întrebat din ce bani va trăi, odată ce pe toată averea sa a fost pus sechestru. 

„În anul 1996, atunci când am absolvit zece clase, părinții, când m-au petrecut în viața mare, mi-au dat cinci ruble și mi-au dorit succes în viață”, a răspuns ex-premierul.

Pe final, acesta a fost întrebat și cum comentează zvonurile despre căsătoria sa. 

Vedeți în video răspunsul lui Filat.


Amintim că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de influență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!