Alexandru Botnari a anunțat, în timpul ședinței plenare, că astăzi este ultima sa zi în Parlament.

„E ultima mea zi, trebuie să iau o decizie, vreau o luare de cuvânt și să depun cererea de demisie”, a cerut Alexandru Botnari.

Președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a refuzat să-i ofere cuvânt în timpul ședinței. „Haideți astăzi să mai rămâneți cu noi și la final vă oferim cuvântul”, a cerut Greceanîi.

Alexandru Botnari fost ales în Parlament pe circumscripție, iar odată cu plecarea sa, în circumscripția cu pricina - nr. 38 - vor fi organizate alegeri anticipate. 

Tot astăzi, Parlamentul a luat act și de cererea de demisie a deputatului Constantin Botnari.
Cu votul majorității deputaților, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat în Parlament care aparține Partidului Democrat din Republica Moldova. 

În acest context, deputata ACUM, Maria Ciobanu, a avut o remarcă. „Se duce singur sau cu tot cu borsetkă?”, a întrebat parlamentara. „Trebuie să-l întrebați pe dumnealui”, a spus scurt Zinaida Greceanîi.

Constantin Botnari a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat din țară după ce formațiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetka”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!