Din numărul total de respondenți care au participat la sondaj, aproape 13% s-au arătat indeciși sau au declarat că nu ar vota la un eventual scrutin parlamentar, care ar avea loc duminica viitoare. 


Din numărul celor deciși cu ce formațiunea ar vota, aproape 50% optează pentru PSRM, 30% dintre respondenți au menționat PAS-ul, 7% au optat pentru PDM, în timp ce pentru PPDA - și mai puțini.


Cam aceeași ordine a priorităților a reieșit din întrebarea cu ce partide oamenii nu ar vota în niciun caz, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. 


De menționat că sondajul a fost efectuat de Fondul Opiniei Publice, la comanda portalului Politics.md, pe un eșantion de 1201 persoane din 78 de localități, în perioada 23 – 30 noiembrie, marja de eroare fiind de 2,8%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!