Liderii comunităților IT din Moldova au fost desemnați „ambasadori” ai Proiectului Tekwill

Liderii comunităților IT din Moldova au fost desemnați „ambasadori” ai Proiectului TekwillS-au implicat în dezvoltarea comunității IT din țară, au lansat proiecte care au schimbat fața sectorului, iar pentru eforturile depuse au fost apreciați. Peste 20 de inițiative, lideri și echipe au primit mult râvnitul titlul de Ambasadori în cadrul programului „Tekwill Ambassadors”. Proiectul a fost creat în baza ideii că excelența și performanțele frumoase pot și trebuie să fie atinse atât cu eforturi comune, cât și prin împărtășirea a experiențelor, a oportunităților și a resurselor. 

Ana Chirița, Director Proiecte Strategice, ATIC: „Tekwill Ambassadors este un program care vine să susțină comunitățile în domeniul IT și oferă sprijin proiectelor care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TI și a antreprenoriatului tech. Ne bucurăm să fim alături de liderii și echipele care vor să creeze, să facă schimb de experiență, să împărtășească cunoștințe și să contribuie la consolidarea comunității, întrucât considerăm aceste inițiative vitale pentru dezvoltarea armonioasă a domeniului și ecosistemului IT din țara noastră”


Scott Hocklander, Directorul Misiunii USAID în Moldova: „Comunitatea IT este minunată. De când am venit în Moldova, acum trei luni, văzând spații precum este Tekwill, comunicând cu diferiți profesioniști din industria IT, am văzut cu adevărat inovație și creativitate. Și toate aceste lucruri se întâmplă, aici, la Tekwill, un loc cu o mulțime de talente care doar au nevoie de oportunitatea să arate ce pot face.”

Faceți cunoștință: Ambasadorii Tekwill

Conform regulilor programului, Proiectul „Tekwill” a sprijinit o parte din cheltuielile asociate desfășurării proiectelor, iar inițiatorii acestora au reușit să identifice și să valorifice resurse financiare adiționale, sponsorizări și parteneriate. În total, peste 1800 de persoane au beneficiat de oportunități de învățare, schimb de experiență și transfer de cunoștințe, oportunități de socializare, stabilire de noi conexiuni.


Toate evenimentele și proiectele desfășurate au fost posibile grație efortului, dedicării și entuziasmului unor echipe extraordinare, care și-au asumat angajamentul de a fi promotorii transformărilor pozitive, de a oferi oportunități și de a susține dezvoltarea tinerilor, de a mobiliza toate resursele necesare pentru a-i ajuta să cunoască mai mult, să-și descopere și să-și urmeze vocația, să se afirme și să-și realizeze aspirațiile.

Inițiativele premiate la „Tekwill Ambassadors Awards”:

 • Inițiative educaționale: Technovation Challenge Moldova, Rails Girls Chisinau, Django Girls Chisinau, Coder Dojo
 • Conferințe: Ruby Wine, Future HR, Moldova Developer Conference, Fix IT In Post Conference, Rockit Conference,
 • Comunități: YES-Europe Moldova, Tech Women, Game Factory
 • Competiții: EBEC Chisinau, FAF Hackathon, Wine Hacks 2.0
 • Impact național: Echipa Națională de Robotică, Dinu Țurcanu
 • Cei mai devotați rezidenți: WellWell, Spooky House
 • Activități de matchmaking: TechVillage, MentorMe
 • Parteneri strategici: Universitatea Tehnică a Moldovei, UN Women, EFSE, Inther Software Development.


Viorel Bostan, rector, Universitatea Tehnică a Moldovei: „Este un program extrem de important, arată oamenii care au avut o implicare, arată oamenii care au depus efort pentru ca lucrurile să meargă. Comunitățile IT sunt, de fapt, sângele într-un organism sănătos, într-un ecosistem, fiindcă anume comunitățile sunt cele care generează evenimente și le promovează. Cu cât mai mulți oameni pro-activi avem, cu atât întregul sistem este mai sănătos, are o dezvoltare sustenabilă și va avea viitor.”

Ce spun protagoniștii „Tekwill Ambassadors Awards”?

Ana-Maria Brînză, reprezentantă comunitatea Ruby Wine, Organizatoare conferința „Ruby Wine”: „Faptul că „Ruby Wine” este parte a „Tekwill Ambassadors” este o oportunitate pentru noi de a avea acces la resurse și la o comunitate mult mai mare. A fost o doză bună de motivație pentru toată echipa noastră, ne pare bine că munca noastră a fost apreciată și, cu siguranță, o să ne înscriem și la următoarele ediții.”

Nata Munteanu, fondatoarea echipei de producție video TeamworkMD: „În ultimii ani am observat o creștere și o dezvoltare foarte frumoasă a industriei IT, am văzut cum cresc diferite comunități, am văzut cum se câștigă diferite premii internaționale și cred că lucrul acest a fost posibili, datorită unei susțineri din partea Tekwill și din partea celorlalți donatori. Fețele noi sunt mereu binevenite, mi-a plăcut evenimentul pentru că au fost aplaudate începuturile unor noi comunități.”

Ion Prida, coordonator program „CoderDojo”, software engineer, compania „Pentalog”: „Aici am aflat despre alte nume, despre alte proiecte, despre alte startup-uri, vedem că suntem mulți și asta ne dă curaj ca să continuăm ceea ce facem.”

Programul „Tekwill Ambassadors” continuă! Află detalii despre suportul acordat de proiectiul „Tekwill”

Tekwill lansează ediția a III-a a Programului „Tekwill Ambassadors”.  Cu genericul „Community”, următoarea etapă își propune să susțină inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării domeniului IT prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile pot fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Dosarele necesare înscrierii pot fi transmise până la data de 8 decembrie 2019. Accesați LINKUL pentru informația completă privind criteriile de eligibilitate și implementarea proiectelor. Succes!

„Tekwill Ambassadors” este realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei, care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC și susțin dezvoltarea antreprenoriatului în domeniu.

Dacă tot ai ajuns aici…

… vrem să-ți cerem o favoare. Sute de mii de oamenii intră pe AGORA, lună de lună, pentru informație de calitate. Noi credem că toți oamenii merită acces la informație corectă, verificată și explicată. Tocmai din această cauză vrem să păstrăm știrile și articolele pe care le facem accesibile pentru toată lumea.

La acest site de știri independent, arătăm zilnic acțiunile celor de la putere și tot ce se întâmplă în țară. Nu avem în spate oligarhi, jurnalismul pe care îl facem este liber de orice părtinire politică. Cu ajutorul tău vom continua să scoatem adevărul la suprafață și vom continua să dezvoltăm proiecte media noi care să inspire.

Suntem determinați să asigurăm un jurnalism care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțeleagă mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească atât pe timpuri de criză sau pandemie, cât și în afara ei. Munca noastră nu ar fi posibilă fără cititorii noștri, care ne susțin și ne încurajează.

Fiecare contribuție este valoroasă pentru activitatea redacției.
Ia-ți un Abonament și fii alături de AGORA. Durează doar 1 minut. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Toamna își intră în drepturi. Vezi cum va fi vremea în acest weekend

Toamna își intră în drepturi. Vezi cum va fi vremea în acest weekend

Liderul Coreei de Nord și-a cerut scuze public pentru uciderea unui cetăţean sudcoreean

Liderul Coreei de Nord și-a cerut scuze public pentru uciderea unui cetăţean sudcoreean

Lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare a fost actualizată și extinsă (DOC)

Lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare a fost actualizată și extinsă (DOC)

Advertoriale
Startup Academy Bootcamp revine cu o nouă ediție: 3 zile de workshop-uri, 11 mentori internaționali, 10 cele mai bune startup-uri

Startup Academy Bootcamp revine cu o nouă ediție: 3 zile de workshop-uri, 11 mentori internaționali, 10 cele mai bune startup-uri

Cel mai mare magazin Kaufland Moldova a fost inaugurat la Bălți. Doar câteva cifre care să vă convingă: Implicarea face diferența (VIDEO)

Cel mai mare magazin Kaufland Moldova a fost inaugurat la Bălți. Doar câteva cifre care să vă convingă: Implicarea face diferența (VIDEO)

S-a dat startul înscrierilor în proiectul „Burse pentru formare profesională”

S-a dat startul înscrierilor în proiectul „Burse pentru formare profesională”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Ana Josan, doctorița care trăiește zilnic mici vieți aducând pe lume destine cu piciorușe dolofane și obrăjori de lapte (VIDEO, FOTO)
  Oameni ca tine: Ana Josan, doctorița care trăiește zilnic mici vieți aducând pe lume destine cu piciorușe dolofane și obrăjori de lapte (VIDEO, FOTO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Aceleași măști, dar altă piesă. Cum pandemia ar putea schimba tabloul „voturilor salvatoare” ale diasporei
 • Oameni ca tine: Radu Țurcan, ghidul montan care a schimbat frica de înălțime pe destinația „sus” (FOTO, VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Turnați vin și dați COVID-ul, hop, hop, hop și-Athos (AUDIO)
 • Diana Boico, despre educația financiară în rândul femeilor, cum e să fii parteneră Ogilvy, tendințe în publicitate și psihiatrie | Nota de Plată (VIDEO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Primele imagini cu Gina Pistol însărcinată! Viitoarea mămică și Smiley au fost surprinși...
 • Povestea doctoriței Ana Josan. Ce vede pacientul și ce știe că poate medicul (Video)
Cele mai populare
 • 1
  Salvatorul Dmitri Polșcin, despre incendiul de la Filarmonică: Unii indivizi înjurau pompierii să-și ia utilajul, ca ei să-și poată lua prețioasele mașini, parcate tupeist
 • 2
  Artiștii deplâng Filarmonica Națională: „A rămas fără casă, fără sală, fără instrumente. A ars tot”
 • 3
  „Vin cu scuze de rigoare”. Profesorul din Ocnița, filmat în timp ce le spunea elevilor de ce trebuie să meargă la vot, vine cu explicații (VIDEO)
 • 4
  Mii de prezervative au fost spălate și pregătite pentru a fi revândute ca nou-nouțe în Vietnam
Autentificare
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.