Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, incidentul a avut loc pe 28 august curent, în satul Mărdăreuca, Criuleni.

Inculpatul și concubina lui consumau băuturi alcoolice cu alți doi bărbați, de 43 și 47 de ani. Acestuia nu i-ar fi plăcut maniera în care cei doi vorbeau cu perechea sa. Așa că a adus un cuțit și i-a atacat în piept. Femeia a reușit să dea peste o bâtă de lemn, cu care l-a lovit peste cap.

Făptașul nu este la prima abatere de la lege, spun procurorii. Acesta a mai fost judecat pentru violență în familie, comisă împotriva concubinei vizate, cu care are doi copii. Acesta era angajat în câmpul muncii, la o companie agricolă din localitate.

Pentru faptele comise, la solicitarea Procuraturii Criuleni, făptașul a fost condamnat la opt ani și zece luni de închisoare. Acesta și-a recunoscut vina în întregime, iar cauza i-a fost judecată în procedură simplificată.

De asemenea, judecătorul l-a obligat să întoarcă statului cheltuielile judiciare în sumă de peste 11.000 lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!