„Acte criptate (n.r. acte ce prezintă identitatea persoanei în formă codificată, secretizată) le fac toate instituțiile care au acest drept. Mă refer aici la Ministerul de Interne, Centrul Național Anticorupție. Nu este nimic ieșit din comun. Argumentarea este importantă acum, să vedem de ce a fost necesar de perfectat aceste acte. 

Acum, comandatarii acestor acte, când vor fi invitați, ei trebuie să vină, să spună de ce au făcut acest lucru.

Dar în esență noi punem accent pe altceva. Oricare cetățean al R. Moldova care are nevoie de un document criptat care să-i schimbe numele, prin prisma protecției martorilor, prin prisma activității de serviciu, acest lucru nu este ieșit din comun. Dacă argumentarea aceasta va arăta că s-a procedat corect, eu cred că noi atunci vom schimba retorica”, a menționat Jizdan.

Amintim că anterior, fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, declara, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar deține dublă identitate în Republica Moldova. Ulterior, în presă a apărut informația că cel de-al doilea pașaport al fostului lider al Partidului Democrat ar fi pe numele Victor Novak. 

Ulterior, președintele Igor Dodon a confirmat că Vlad Plahotniuc avea o altă identitate sub numele de Novac Vladislav Vladimir, însă șeful statului a refuzat să spună cine este cea de-a doua persoană din anturajul ex-președintelui PDM cu dublă idenditate. A spus doar că documentele erau eliberate pe numele Reznic Mihail Alexandru.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!