„Am vorbit în acea zi. El m-a sunat, eu i-am trimis înainte de asta sms, când cineva mi-a zis că e eliberat. Am primit mesaj pe Viber că și-a restabilit numărul. Am văzut și am zis: „Salut, tinere”.  După care m-a sunat”, a spus Dumitru Diacov.

Mai mult, democratul a spus că a vorbit „de câteva ori în aceste zile” cu Vlad Filat. „Nu ascund lucrurile acestea. E absolut omenesc. La noi e atâta înverșunare în jurul acestor evenimente. Am vorbit absolut liniștit. Nu am intrat în foarte mari detalii. Pentru mine Vlad Filat este o persoană cu care am lucrat mai mulți ani de zile, el a venit foarte tânăr în partid, am avut și momente neplăcute”, a explicat președintele de onoare al PDM.

Amintim că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din penitenciarul nr. 13 din capitală. Asta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis să reducă termenul de detenție a fostului premier cu 682 de zile, adică cu aproape doi ani. Decizia a fost luată în baza constatărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!