„Cred că cunoaște bine situația din Hîncești, nu vrea să fie subiect al luptelor politice din oraș. Situația acum s-a schimbat. Cred că atmosfera de agresivitate, de competiție între partide pentru un primar e destul de problematică anume la Hîncești. Am înțeles că vrea să degajeze atmosfera de acolo prin faptul că se va prezenta ca un primar neutru”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Totuși, acesta a precizat că decizia lui Alexandru Botnari nu este una obișnuită. „De obicei, când ai venit cu un partid, trebuie să rămâi cu acest partid. Mă gândeam să vin cu o inițiativă legislativă, să fie ca în România, când alesul local, dacă părăsește partidul din partea căruia a fost ales, trebuie să-și depună mandatul”, a explicat democratul.

Amintim că, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atât la mandatul de deputat, cât și la cel de membru al Partidului Democrat.

Vezi și: Ultima dorință a lui Botnari în Parlament: „Îmi cer scuze dacă prin gestul meu de azi poate am dezamăgit” (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!