„Nu-l văd în calitate de concurent, nu-mi fac griji. Cred că cetățenii Republicii Moldova au înțeles că numai oamenii onești merită să-i conducă”, a spus Maia Sandu.

Lidera PAS a mai spus că nu a luat legătura cu Vlad Filat după ce acesta a fost eliberat din închisoare. „Nu am ce discuta”, a explicat ea.

Întrebată dacă ar accepta să discute cu fostul premier, dacă o va căuta la telefon, Maia Sandu a menționat: „Nu răspund la numere necunoscute. Nu îl am în cartea de telefoane. Eu mi-am schimbat numărul. Nu am ce să discut cu el”.

Recent, și președintele PPDA, Andrei Năstase, a spus că Vlad Filat nu mai are dreptul moral să revină în politică. Năstase a mai precizat că nu intenționează să aibă o întrevedere cu fostul premier.

Fostul lider al PLDM, Vlad Filat, a spus că în momentul de față nu este interesat de politică. „Dar, asta nu înseamnă că nu voi discuta cu oameni politici”, a declarat Filat în prima sa conferință după eliberarea condiționată din penitenciar. 

Amintim că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din penitenciarul nr. 13 din capitală. Asta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis să reducă termenul de detenție a fostului premier cu 682 de zile, adică cu aproape doi ani. Decizia a fost luată în baza constatărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!