Conservaționiștii pun acest lucru pe seama schimbărilor climatice, urșii fiind obligați să părăsească coasta din cauza stratului subțire de gheață, dar și pentru a căuta hrană, scrie digi24.ro.

Alți experți spun că urșii polari ajung atât de des în acest loc, astfel încât Ryrkaypiy ar trebui evacuat permanent, iar cei 700 de rezidenți ar trebui astfel relocați.

Un oficial local a declarat că a numărat 56 de urși polari în sat. Animalele erau atât adulți, cât și pui, și aproape toți păreau să fie foarte slabi.

Urșii polari trăiesc în mod normal la mai bine de 2 kilometri de sat.

„Dacă gheața era îndeajungs de puternică, urșii ar fi mers mai în largul mării, unde ar fi putut să vâneze foci”, a declarat Mikhail Stishov, membru Word Wide Fund.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!