„Fiecare partid este liber să decidă, dar e bine să facem front comun împotriva lui Igor Dodon. Scopul nostru e să câștigăm și cred că trebuie să pornim de la șansele pe care le vor avea candidații. Încă nu am purtat discuții la acest subiect. Dacă se va ajunge la această decizie (de a participa în alegeri - n.r.), evident că o să mă implic”, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Totuși, fosta prim-ministră a menționat că, în urma alegerilor locale generale, s-au cam răcit relațiile în interiorul Blocului.

„Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire. În anumite raioane, anumiți oameni PPDA au ales să voteze cu PSRM și PDM”, a explicat Sandu.

Anterior, și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că nu a luat o decizie cu privire la implicarea sa în scrutinul prezidențial de anul viitor. 

„Preocuparea mea în momentul de față e ca toată lumea să înțeleagă – atât timp cât nu vom combate propaganda, nu avem nicio șansă”, a subliniat Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că în scrutinul prezidențial din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu. Aceasta a pierdut, însă, alegerile în turul doi în fața lui Igor Dodon, pe atunci președinte al PSRM. 

În alegerile locale pentru funcția de primar general de Chișinău, Blocul ACUM (Platforma DA și PAS) au mers cu un candidat comun - Andrei Năstase, care, la fel, a cedat în turul doi în fața socialistului Ion Ceban. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!