„Candidații sunt cei mai potriviți pentru funcțiile respective. Eu am încredere și va fi o echipă unică pentru promovarea obiectivului prezentat. Sunt sigur că vom reuși schimbarea situației spre bine în activitatea Procuraturii și în lupta cu corupția”, a declarat Stoianoglo.

Ruslan Popov a fost, din 2014, adjunct al procurorului-șef al municipiului Chișinău, șef al oficiului Ciocana. Anterior acesta exercitat și funcția de procuror interimar al Procuraturii Anticorupție. Popov este cumătru cu fostul procuror general din perioada guvernării comuniste, Valeriu Gurbulea.

Pe vremea când era interimar la PA, Popov a fost suspendat pentru scurt timp din funcţia respectivă, după ce pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, casa de milioane din Mileştii Mici. Popov a reuşit să scape de pedeapsa penală. Până la 19 decembrie 2017, a fost timp de patru ani membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În octombrie 2017, a fost desemnat membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naţionale de Integritate pentru 2017–2020. 

Ruslan Popov a fost surprins printre procurorii care la 22 mai 2018 au venit acasă la Eduard Harunjen ca să îl felicite cu ocazia zilei de naștere, scrie anticorupție.md.

Mircea Roșioru s-a mai aflat în funcția de adjunct al procurorului general din martie 2017. În august 2016 acest a fost numit în funcția de procuror, șef-interimar al Direcției Judiciare în cadrul Procuraturii Generale. Tot în acea perioadă, Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe Mircea Roşioru în calitate de reprezentant al Consiliului Superior al Procurorilor în componenţa Consiliului de Integritate pentru un mandat de 5 ani.

Iurie Perevoznic a fost până în prezent şef-adjunct al secţiei investigaţii financiar-economice şi protecţia drepturilor omului Procuratura Generală.

Urmăriți mai jos imagini în direct de la ședința CSP.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!