„Procedural, cererea de demisie se depune la CSM. Apoi, hotărîrea CSM se trimite președintelui Republicii Moldova. Acum, la CSM nu e înregistrată nicio cerere de demisie a dlui Sternioală”, a anunțat Musteață, într-un briefing de presă.

Cu doar două zile înainte, Nagacevschi afirma că Sternioală a plecat din sistem. „Dl Sternioală deja a depus cerere de demisie din funcția de judecător”, spunea ministru, pe 4 decembrie. 

El a precizat, mai târziu, că cererea lui Sternioală nu a fost depusă la CSM. „Din câte cunosc, e depusă la Parlament. Parlamentul are toată plenitudinea asupra respectivei cereri. Închipuiți-vă că CSM nu ar accepta o cerere timp de câte luni, iar persoana vrea să plece”, a mai spus ministrul.

Citește și: Noul ministru al Justiției, rudă cu avocatul judecătorilor Druță și Sternioală? Ce spune Fadei Nagacevschi

Amintim că hotărârea CSM din 4 noiembrie, prin care magistratul CSJ Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, iar apoi reținut, a fost suspendată de Curtea de Apel Chișinău la 12 noiembrie.

Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită sub suspiciunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

După ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție, a fost lăsat să plece acasă. Judecătoria Chișinău a respins demersul procurorilor anticorupție privind plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!