În video publicat pe rețelele de socializare, președintele s-a referit și la fenomenul de bullying (violența psihologică repetată). A promis că va veni cu o inițiativă legislativă pentru a contracara acest fenomen, deși un asemenea proiect deja există.

„Un copilaș mai micuț, mai sărăcuț, se strâng vreo 3-4 mai răsăriți și încep să-și bată joc de copilul cela. În mai multe școli aceste lucruri se întâmplă. Cred că statul trebuie să se implice. De exemplu, în România a fost aprobată legea anti-bullying. Consider că o astfel de lege trebuie aprobată și în RM”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că inițiativa democraților de a acorda copiilor câte 200 de lei lunar, până la împlinirea vârstei de 18 ani, este bună, dar populistă.

A mai menționat că va analiza, împreună cu primarul de Chișinău, posibilitatea majorării vârstei copiilor care călătoresc gratuit cu transportul public – de la șapte la zece ani. „Sunt capitale europene unde în transportul public în genere nimeni nu plătește. Poate trebuie să analizăm posibilitatea asta”, a adăugat el.

În cadrul celui de-al doilea episod, președintele a vorbit și despre necesitatea deschiderii de noi aeroporturi, despre cazul lui Vlad Filat, acuzând Guvernul Sandu că ar sta în spatele eliberării ex-premierului, dar și despre faptul că nu îl va da în judecată pe liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru acuzațiile lansate la adresa președintelui în spațiul public. „Nu eu trebuie să-l dau în judecată, poporul trebuie să-l judece. Și am văzut că poporul judecă destul de bine”, a explicat Igor Dodon.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!