Astfel, în baza modificării Legii ocrotirii sănătății ce vizează înlesnirile acordate pentru lucrătorii medico-sanitari şi farmaceutici
urmează ca indemnizația unică pentru medici și farmaciști să crească de la 45 de mii de lei, la suma de 120 de mii de lei.

Totodată, modificarea prevede ca pentru personalul medical și farmaceutic mediu majorarea să constituie 96 de mii de lei, comparativ cu cei 36 de mii de lei, cât primește un tânăr specialist. 

Sumele urmează să fie achitate în trei rate egale pe parcusul unui an, respectiv a câte 40 și 32 de mii de lei.

Concomitent, proiectul prevede csă stabilească pentru absolvenții studiilor post universitare de rezidențiat și al învățământului profesional tehnic medical care și-au făcut studiile în bază de contract, ca acești absolvenți să beneficieze înlesniri și indemnizații în egală măsură cu absolvenții care și-au finisat studiile din contul bugetului de stat, în cazul în care aceștia se vor adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru angajarea în câmpul muncii în baza repartizării de către minister.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!