„Este un subiect pe care orice partid îl analizează, în momentul când am venit la emisiune, colegii mei au rămas să discute inclusiv acest subiect la biroul politic al PPDA. O să vă spun un răspuns după ce o să-l aflu. Personal, v-am spus care este preocuparea mea – este consolidarea partidului”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Întrebat dacă și-ar dori să revină în Parlament, liderul PPDA a evitat să răspundă, menționând că nu asta este preocuparea lui. „Personal, îmi doresc foarte mult ca actuala guvernare să fie dată jos. Sunt preocupat de partid, fiindcă democrația se face cu partide, nu cu persoane aparte”, a adăugat el.

Și lidera PAS, Maia Sandu, a spus că va analiza în echipă opțiunea de a candida în circumscripția Hîncești.

Pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atât la mandatul de deputat, cât și la cel de membru al Partidului Democrat. Respectiv, în circumscripția care l-a trimit în Legislativ urmează a fi organizate alegeri parlamentare noi.

Amintim că, după căderea Guvernului, demis de PSRM și PDM, Maia Sandu a rămas fără o funcție publică, iar Andrei Năstase a devenit consilier municipal și președinte al fracțiunii PPDA în CMC. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!