Potrivit unui comunicat emis de Guvern, prim-ministrul „a apreciat înalt evoluția rapidă și calitatea înaltă a lucrărilor de construcție a complexului, care urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020”.


„Acest obiect are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea și realizarea lucrărilor. În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a menționat Ion Chicu.


În comunicat se mai menționează că, în prezent, „se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și a echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv”, dar și că „se discută subiectul construcției unui drum de ocolire”. 


„Odată cu deschiderea acestui complex, sportivii vor avea ocazia să se antreneze acasă și să-și mențină pregătirea la un nivel înalt. Este foarte important că orășelul sportiv dispune de toată infrastructura și satisface toate necesitățile de pregătire a sportivilor, inclusiv olimpici”, a adăugat premierul.


Potrivit acestui comunicat, șeful Executivului nu a avut nimic de reproșat investitorului privat, care spunea că proiectul va fi inaugurat pe 14 octombrie 2019, de Hramul capitalei.

Citește și: Procuratura Anticorupție: Au fost audiate cinci persoane în calitate de martori, în dosarul Arena Chișinău

Amintim că fostul ministru al Economiei, Vadim Brânzan, a declarat că în spatele Arenei Chișinău ar sta o schemă. Cele zece hectare pe care se construiește complexul de agrement sunt, de fapt, 69 de hectare în acte, spunea ex-șeful de la Economie, menționând că Arena Chișinău nu va fi capabilă să asigure un flux suficient de mare de vizitatori zilnici pentru a acoperi cheltuielile, iar partea turcă are dreptul să preia cele 59 de hectare și să le împartă cesionarilor după bunul plac.

Potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului ne va costa 43 de milioane de euro. Banii vor fi investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!