În urma alegerilor locale generale din 2019, Partidul Democrat s-a ales cu cele mai multe mandate, 261 la număr. După criteriu de gen, 210 sunt primari și 51 sunt primărițe.

Democrații sunt urmați de socialiști care au câștigat în 206 localități. Dintre care 164 sunt bărbați, iar 42 -femei. Blocul ACUM se clasează pe poziția a treia cu 172 de mandate de primar: 131 sunt primari și 41 sunt primărițe.  Urmează PLDM cu 48 de mandate și PP Șor cu 38. 


Partidul Nostru a obținut  24 de mandate, dintre care 17 sunt deținute de bărbați, iar 7 de femei.

Urmează PCRM cu 10 mandate, dintre care doar unul este deținut de o femeie.

Formațiuni care au obținut sub 10 mandate: Partidul Unității Naționale -7, Uniunea Salvați Basarabia -4, PL-2, Partidul Popular European din Moldova -2 și Democraţia Acasă-2.

Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, Mişcarea Social-Politică „Forţa Nouă”, Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Voința Poporului” și „Partidul Popular Românesc” au câștigat câte un mandat. 

Formațiunile care au obținut cele mai multe mandate de primar sunt cele care au și cei mai mulți consilieri în circumscripțiile raionale și municipale. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!