„Faptul că eu voi avea activitatea politică suspendată nu înseamnă că pot să-mi suspend activitatea pentru care am luptat împreună. Asta ține de statul de drept, reforme autentice. RM trebuie dusă acolo unde îi este locul geografic și valoric – în spațiul european. Modul în care voi activa urmează să-l definesc, după consultările cu persoanele din interior, dar și dinafară. Eu nu pot fi suspendat față de aceste lucruri. Sper foarte mult că vom fi împreună”, a mai punctat Filat. Fondatorul PLDM a mai adăugat că pentru adevăratele reforme nu sunt suficiente doar declarațiile politice. 

„Pentru ca acest regim putred și corupt să sară în aer nu e suficient ca eu sau oricine altcineva să facă declarații. Este necesar să avem presă independentă, care nu doar să alerge după știri și titluri de senzație. Este absolut necesar să avem un sistem politic funcțional. Așteptările oamenilor sunt în primul rând legate de dreptate. Noi suntem în situația în care trebuie să trecem la o nouă etapă. Vă mulțumesc că ați rezistat, că ați menținut partidul”, a conchis fostul premier.

Amintim că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a fost liberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din penitenciarul nr. 13 din capitală. Asta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis să reducă termenul de detenție a fostului premier cu 682 de zile, adică cu aproape doi ani. Decizia a fost luată în baza constatărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!