Chicu va avea și o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksi Honcearuk.

Prim-ministrul a adăugat că va merge și la Strasbourg, la Consiliul Europei. „Subiectul principal al discuțiilor va fik reforma justiției și asigurarea respectării drepturilor omului”, a spus Chicu.

Chicu a fost întrebat dacă va merge, alături de președinte, în Federația Rusă. „De unde ați luat că președintele merge la Moscova? Ori inventați întrebările... Eu v-am spus deja despre vizitele mele oficiale”, a răspuns Chicu. Precizăm că președintele Igor Dodon a declarat, într-un video al Președinției, că va merge la Sankt Petersburg pe 20 decembrie.

Agora amintește că Ion Chicu a efectuat prima vizită în calitate de prim-ministru la Moscova. La revenirea de la Moscova, Chicu a anunțat că s-a ajuns la câteva înțelegeri „principiale” cu Federația Rusă, printre care se numără micșorarea prețului la gaz de la 1 ianuarie 2020.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!