După ce una dintre reporterele prezente la eveniment i-a adresat o întrebare, Chirtoacă a făcut o remarcă.

„În primul rând, să lămurim o chestiune ce ține de adresare. Foarte multă lume nu știe cum să mi se adreseze. Fără nicio problemă puteți să vă adresați mie cu „domnul primar””, a spus el.

Potrivit lui Chirtoacă, nu există o adresare „domnul fost primar”.

„În știri sau când povestiți despre persoana subsemnatului, folosiți „fostul primar”. Dar când vă adresați e „domnul primar”. De ce? Pentru că este un titlu și respectiv titlul se dobândește și se păstrează. O dată primar, toată viața primar. O dată președinte, toată viața președinte. O dată hoț, toată viața hoț, dar asta deja e despre alții. Respectiv, puteți face această adresare, la mine titlul e triplu, pentru că de trei ori am fost ales. Acum, nu urmăresc scopul de a reveni la funcția de primar, eu nu o să mai candidez. Eu vreau să ajut pentru ca lucrurile să meargă înainte în oraș și să nu se învârtă precum caruselul”, a explicat Chirtoacă.


La aceeași conferință de presă, Chirtoacă, însoțit de consilierii Ion Cebanu și Veronica Herța, i-a incriminat actualului primar, Ion Ceban, mai multe ilegalități, principala fiind darea și luarea de mită.

Precizăm că, potrivit Codului Penal, utilizarea unei titulaturi oficiale de către o persoană care nu o deține poate fi pedepsită doar dacă e însoțită de săvârșirea unei infracțiuni. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!