„Moldova Agroindbank astăzi lansează parteneriatul cu American Expres, un lider mondial pe piața de plăți. Venirea acestei companii în Republica Moldova vorbește despre aceea că interesul față de economia țării noastre crește și acesta este un eveniment pentru întreaga țară”, a declarat președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.  

MAIB a semnat deja un număr de acorduri de acceptare a cardurilor American Express la comercianții-cheie din Moldova, urmând ca din toamnă să înceapă emiterea propriu-zisă a cardurilor.

„American Express vede foarte multe oportunități de creștere în Republica Mopldova și suntem încântați de cererea crescândă a plăților fără numerar. Comercianții din Moldova care vor accepta cardurile American Express vor obține clienți cu un statut înalt și cu un nivel de cheltuieli înalt. Acesta este începutul unui partneriat lung cu MoldovaAgroindbank”, a subliniat vicepreședintele și managerul general al American Express Partener Card Services pentru Rusia, CSI și Europa Centrală și de Est, Colin O`Flatherty.

Datele statistice arată că deținătorii de card American Express  cheltuiesc, în medie, cu 43% mai mult decât deținătorii altor carduri. În același timp, 52% din deținătorii de carduri caută logoul American Express înainte de a păși pragul unei întreprinderi comerciale.

„Noi suntem mândri că grație corectitudinii, profesionalismului și încrederii, Moldova Agroindbank a fost aleasă ca partener exclusiv și reprezentant al companiei American Express în Moldova Pentru persoanele fizice, deținători de carduri Amerian Express le dă o posibilitate și o soluție modernă de plată și o posibilitate și o stare bună pentru a face plăți atât în țară cât și peste hotare. Agenților economici le va oferi posibilitatea să-și majoreze volumul de vânzări, rulajele. Mă refer în primul rând la hoteluri, restaurant, agenții de turism, centre comerciale”, a declarat președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.  

Venirea acestui jucător puternic și cu renume pe piața sistemelor de plăți din Moldova este apreciată de reprezentanții regulatorului în domeniu.

„Sunt deja 1,3 mln de carduri în Republica Moldova repartizate între celelalte două sisteme și dacă mai vine un jucător, evident numărul lor va crește, lupta aceasta înăsprindu-se va atrage și anumite facilități. Este o oportunitate, un moment istoric deoarece este al treilea jucător serios pe piața mondială din domeniul cardurilor și plăților fără numerar și așteptăm de la această cooperare numai bine. Va fi și o acoperire și o anumită cultură de folosire a cardurilor” a menționat vieguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Aureliu Cincilei.

American Express este lider mondial în emiterea cardurilor de plată și de credit, a cardurilor cobranded și celor comerciale. În prezent are peste 112 milioane de carduri în circulație emise în peste 160 de țări.

Moldova Agroindbank este o instituţie financiar-bancară universală care oferă un spectru vast de produse şi servicii în moneda naţională şi în valută străină pe tot teritoriul Republicii Moldova şi pe pieţele internaţionale. Modelul unic de business orientat spre deservirea specializată a segmentelor de clienţi Corporativ şi Retail, de rând cu sistemele performante ale tehnologiilor informaţionale avansate, produsele şi serviciile competitive, personalul bine instruit şi reţeaua de distrubuţie dezvoltată, au determinat Moldova Agroindbank să fie banca de prima opţiune pentru clienţi şi au transformat numele băncii în unul credibil, respectat şi unanim recunoscut.  

P.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!