„Atunci eu eram membru al Guvernului. Am avut indicația șefului meu, ierarhic superior, a prim-ministrului, să ne adunăm la guvern pentru a discuta situația și a participa la o manifestație care cheamă țara la calm și respectarea legislației. Iată în felul acesta am participat eu acolo”, explică Chicu.

„Am venit de la Ministerul Finanțelor, am mers pe scena respectivă, după aceasta m-am întors la Minister. Când ești membru al unui guvern și ești invitat să participi la un eveniment sau altul, nu poți refuza”, a adăugat premierul.

 În 9 iunie 2019, în organizarea PartiduluiDemocrat, un miting de amploare s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a cere respectarea deciziilor Curții Constituționale și organizarea de alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale. Totuși, Chicu insistă că manifestația nu a fost un eveniment de partid din start.

„Din păcate, în ce a generat acel eveniment, este regretabil. Că Plahotniuc a condus acel eveniment, tot este regretabil. Dacă o să observați câtă dispoziție și ce veselie era pe fața mea, o să înțelegeți multe lucruri”.

Este de menționat că, în cadrul aceleași emisiuni, șeful Executivului a menționat că în fiecare săptămână, în ziua de marți, la sediul Partidului Democrat, se organizau ședințe cu participarea fracțiunii PD și reprezentanți din coaliție, la care se discutau proiecte ce urmează să fie promovate în Parlament. Amintim că anterior, deputatul PD, Sergiu Sîrbu menționa că și-a amintit că la mitingul din 9 iunie, Chicu a fost alături de democrați, dar nu ar fi aruncat curcani în ograda Președenției

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!