Potrivit datelor oferite de autorități, din totalul beneficiarilor, în jur de 2.600 sunt familii, iar 1.115 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de aproximativ 31 de ani.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de circa 60 de metri pătrați, în timp ce valoarea medie a locuințelor procurate depășește jumătate de milion de lei.

Cele mai multe locuințe sunt apartamente, cupărate în orașe, casele de locuit fiind mai puține de 300.

Săptămâna trecută, premierul Ion Chicu declara că Programul „Prima Casă” nu mai este atât de atractiv pentru moldoveni

Precizăm că, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta curpinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. De asemenea, aceștia nu trebuie să dețină în proprietate nicio locuință în decursul ultimelor 12 luni până la data depunerii cererii și nu trebuie să aibă un credit ipotecar în derulare.  

Programul  „Prima Casă” a fost lansat pe 21 martie 2018

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!