Astfel, Morari este în continuare suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

Încheierea poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel (CA) Chișinău în termen de 15 zile.

Amintim că prin actul de înștiințare adresat lui Alexandr Stoianoglo, Morari cerea suspendarea executării ordinului procurorului general „cu privire la delegare” și dispoziția „cu privire la controlul activității Procuraturii Anticorupție” (începând cu 2016).

Contactat de ZdG, Morari a menționat că nu a decis dacă va contesta încheierea instanței, având în vedere că examinarea ar putea dura mai mult timp. „Încă nu am făcut cunoștință în detaliu cu argumentele instanței de judecată. Urmează să le studiez și să decid referitor la oportunitatea contestării. Actualmente o voi executa, pentru că ea este executorie”, a spus procurorul.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, începând cu ziua de marți, 10 decembrie curent, Viorel Morari va fi delegat la PG,  pe termen de o lună, iar procurorului-șef al PCCOCS, Dorin Compan, i se va sista delegarea, revenind în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!