Informația a ieșit la suprafață în timpul unei discuții dintre Renato Usatîi și Andrei Năstase, iar ulterior, cel din urmă a confirmat. Năstase afirmă că în timpul protestelor din 2015 s-a întâlnit cu Igor Dodon și cu Renato Usatîi într-un local din capitală.

În timpul discuțiilor, Igor Dodon ar fi recunoscut că a primit bani de la ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc. Suma era de 1 milion de lei pentru fiecare săptămână de protest. Banii ar fi fost propuși pentru asigurarea protestatarilor cu mâncare.

„Cei doi au avut o comunicare cu Plahotniuc prin intermediul lui Constantin Botnari, din spusele lui Usatîi și a recunoscut și Dodon. Unul ar fi luat câte un milion per săptămână, celălalt ar fi refuzat milionul. [...] Nu țin minte ce i-am spus lui Dodon, dar îmi amintesc ce n-am făcut și mă bucur că n-am făcut-o”, a spus Năstase. 

Șeful statului nu s-a expus deocamdată, pe marginea acestui subiect. Urmează să revenim cu o reacție.

Amintim că în anul 2015 au avut loc proteste de amploare ce au început în primăvară. La manifestații s-au adunat mii de oameni nemulțumiți de anchetarea furtului miliardului și de situația economică din țară.. La 6 septembrie manifestanţii şi-au instalat corturile în faţa guvernului, trecând la acţiuni non-stop.

Protestele au fost inițiate de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” cu un miting de amploare în PMAN la 6 septembrie. Ulterior, la 24 septembrie, protestul s-a extins când o altă tabără de protestatari, condusă de liderii politici de stânga Igor Dodn și Renato Usatîi a fosrmat un orășel de corturi în fața clădirii Parlamentului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!